maanantai 24. elokuuta 2015

Lukukoira Teuvan kirjastossa

Teuvan kirjastossa aloittellaan syyskuun loppupuolella uutta palvelua - lukukoiratoimintaa. Ajatuksena on kehittää ala-asteikäisten lasten lukutaitoa. Toiminnan mahdollistaa Suomen karva-kaverit ry, jonka kautta tehtävään soveltuvat ja testatut lukukoirat tulevat. Teuvalla paikallisalueen koordinaattorina toimii Susanna Hirviniemi-Soinila, jonka koira Peppi tulee kirjastolle kuuntelemaan pienempiä ja isompia lukijoita.

Karva-kaveri ja lukukoira Peppi

Karva-kaveritoiminnasta saa lisätietoa Suomen karva-kavereiden sivuilta. Lukukoiralle lukemisen keskeinen ajatus on se, että koira kuuntelee jokaista lukijaa kiinnostuneena, eikä hermostu hitaudesta, naura virheille tai keskeytä mistään syystä. Näin lapsi saa myönteisen lukukokemuksen ja se innostaa lukemaan enemmän.

Peppi on ensimmäistä kertaa kirjastolla keskiviikkona 23.9. klo 17:30 - 18:30. Yhdellä kerralla ehtii neljä lasta lukemaan. Jokainen siis lukeen enintään 15 minuuttia kerrallaan. Lukija saa itse valita kirjansa, mutta kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa. Lukea voi vaikka läksykirjaa.

Lukuhetkessä ovat läsnä vain lukija, koira ja koiran ohjaaja. Näin hetki on mahdollisimman rauhallinen. Teuvan kirjastossa lukupaikaksi rauhoitetaan yläkerran käsikirjasto, joka on lukemisen ajan suljettu muilta asiakkailta.

Lukuhetken voi varata kirjastolta vain lapsen huoltaja, ei lapsi itse. Karva-kaverien toiminta on täysin vapaaehtoistyötä, joten lukuhetket ovat maksuttomia.

Lisätietoa aiheesta kirjastosta.

Aki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti