tiistai 29. syyskuuta 2015

Kirjavinkkausta aikuisille

Maanantaina 19.10. klo 18:00 Teuvan kirjastossa on mahdollisuus tulla kuuntelemaan aikuisten kirjojen esittelyitä vinkkauksen muodossa. Seinäjoen kaupunginkirjasto täyttää 150 vuotta ja tarjoaa juhlan kunniaksi maakunnan kirjastoille vinkkauskiertueen. Aikuisten kirjavinkkarina toimii Hannele Puhtimäki ja hänellä on listallaan runsaat kymmenkunta esiteltävää teosta. Kirjat ovat uusia tai korkeintaan muutama vuosi sitten julkaistuja kotimaisia ja ulkomaisia romaaneja.


Jos vinkkaus kirjallisuuden esittelymuotona ei ole tuttua, niin asiaan voi tutustua vaikka Wikipedian kautta. Itse olen ajatellut, että vinkkaus on kuin elokuvan traileri. Se kertoo olennaisen mistä on kyse, ei paljasta liikaa ja jättää pakahduttavan tunteen, että tämä on luettava/katsottava kokonaan, että tietää miten tarinassa käy.

Jos hyvin käy, niin vinkattu kirja odottaa valmiina hyllyssä lainaajaansa, joten kauaa ei tarvitse odottaa jännityksen laukeamista. Siinä tapauksessa, ettei kirjaa olekaan saatavilla, kannattaa laittaa se varaukseen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti