maanantai 25. tammikuuta 2016

Linkit uusiksi


http://www.kirjastot.fi/fiJos klikkaat kirjaston linkistä kunnan sivuilla, niin tästä hetkestä eteenpäin et päädykään suoraan krannit.net osoitteeseen vaan kirjastot.fi:n ylläpitämään Kirjastohakemistoon. Myös koulun sivuilla oleva linkki tullaan muuttamaan.

Kirjastohakemistossa on linkit myös Krannit-kirjastojen verkkokirjastoon (sekä pääsivulle että Teuvan omille sivuille), jossa voit tehdä hakuja aineistosta, hoitaa varaukset ja omien lainojen uusinnat tai etsiä tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Olennaisinta Kirjastohakemistossa on se, että siellä on tiiviissä paketissa kaikki olennainen tieto, mm. yhteystiedot kartan kera, henkilökunta, palvelut jne ja mikä tärkeintä - ajantasaiset aukioloajat. Tarkkaavainen blogin lukija on ehkä huomannut, että kirjaston blogissakin on heti pääsivun oikeassa laidassa aukioloajat. Ne on saatu siihen upokkeena juuri Kirjastohakemiston kautta. Kun muutoksen tekee Kirjastohakemistoon, tieto menee kerralla joka paikkaan, missä upoketta on käytetty. Jatkossa tulemme hyödyntämään entistä enemmän Kirjastohakemiston tarjoamia mahdollisuuksia.

Teuvan kirjaston tiedoista pääsee kätevästi etsimään minkä tahansa muun Suomen kirjaston tiedot, kun vain klikkaa sivun vasemmassa ylälaidassa olevaa Kirjastohakemisto tekstiä. Hakukenttään voi sitten kirjoitaa haluamansa kirjaston tai kunnan/kaupungin nimen ja tuloslista alkaa muotoutua heti sivulle. Kirjastoja voi hakea myös mm. niiden tarjoamien palveluiden kautta. Hakutulos muotoutuu totta kai sen mukaan, miten kirjastot ovat tietojaan hakemistoon ilmoittaneet, mutta nimellä ainakin löytää oikean.


t. Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti