tiistai 4. lokakuuta 2016

Vanhat lehdet

Tässä ei ole nyt kyse syksyn lehdistä, vaan kirjastolle aikanaan tilatuista vanhoista aikakauslehdistä. Aikojen saatossa osa näistä on lakannut ilmestymästä ja osan tilaus Teuvalle on lopetettu, mutta yhtä kaikki, lehdet on haluttu säilyttää.

Tässä vain osa kellarissa olevista aikakauslehdistä.

Lehdet, joita ei enää tilata kirjastolle on säilytetty kellarissa. Nyt kellarin remontti on saatu valmiiksi ja olemme peranneet säilytettävien lehtien kokoelmaa siihen pisteeseen, että kaikki on käyttökunnossa. Koska edellisen kirjastojärjestelmävaihdon yhteydessä kaikki aikakauslehdet poistuivat rekisteristä, jäimme tilanteeseen, että meillä oli talossa runsaasti lehtiä, joista ei ollut mitään merkintää missään.

Tämä tapahtui vuoden 2014 alussa. Sitä uudemmat lehdet on normaalisti luetteloitu järjestelmään, mutta vanhempia lehtiä ei siis enää ole löytänyt verkkokirjastosta muutaman vuoteen. Sen vuoksi olemme laatineet yksinkertaisen listan, jossa on mainittu kaikki kellarissa olevat lehdet ja niiden vuosikerrat. Lista on myös lainaustiskillä. Tämän listan kaikki lehdet ovat lainattavissa aivan normaalisti.

Eli jos vanhojen lehtien anti kiinnostaa, niin ei muuta kuin kirjastolle ja kysymään tiskiltä, että löytyykö juuri sitä tiettyä numeroa. Kaikki vuosikerrat eivät ole enää aivan täydellisiä, sillä osa lehdistä on jouduttu poistamaan huonon kunnon vuoksi.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti