maanantai 31. elokuuta 2020

Kirjaston syksy

Syksy saapuu ja normaalisti kirjastossa alkaisi näkyä perinteisiä tapahtumia. Tänä vuonna tilanne on koronan vuoksi erilainen. Kaikkea ei voida toteuttaa tavalliseen tapaan.

Kirjastolla on tarkoitus järjestää kirjailijavierailuita AVI:n myöntämällä avustuksella, mutta näillä näkymin vierailut siirtyvät ensi vuoden puolelle. Meidän muutenkin pieniin yleisötiloihin ei voitaisi ottaa kovinkaan montaa henkilöä turvavälit huomioiden.

Satuhetket ovat toistaiseksi paussilla, koska lähes kaikki teuvalaiset lapset ovat varhaiskasvatuksen piirissä ja sieltä on tullut tieto, että ylimääräisiä kontakteja vältetään. Näin ollen he eivät tulisi satuhetkeen mukaan, jos sellainen järjestettäisiin. Pyrimme kuitenkin paikkaamaan tilannetta tekemällä satuvideoita, joita voi sitten katsoa vapaasti omalla ajalla. Tästä lisää myöhemmin.

Jotain tapahtumia on kuitenkin kalenterissa. Lukulemmikki Minttu aloittaa normaaliin tapaan maanantaina 7.9. Tätä kirjoitettaessa ensimmäiseen iltaan on varattu yksi aika, joten hyvin vielä mahtuu mukaan. Mintun syksyn päivät näet vaikka kirjaston nettisivuilta.

Suurelle yleisölle vähemmän näkyviä tilaisuuksia ovat esimerkiksi 7. luokkien kirjastonkäytön opetus. Se on onneksi saatu järjestettyä jo kahden luokan osalta. Viimeinen luokka saa oman opetuksensa tällä ja ensi viikolla. Eskareiden kirjastokäynti on suunniteltu ensi vuoden alkupuolelle. Jää vielä nähtäväksi, kuinka se saadaan toteutettua.

Lisäksi kansalaisopiston sukututkijat alkavat kokoontua ohjelmaan mukaan kirjastolla 1.10. alkaen

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti