torstai 12. tammikuuta 2017

Kun kirjasto siirtyy Eepokseen...


 


23.1. - 6.2. Teuvan kirjaston aineistoa ei voi lainata taikka palauttaa. Tuona ajanjaksona kirjastojärjestelmämme on suljettu, koska uuteen kirjastokimppaan liittyvien kirjastojen aineistotietokantoja yhdistetään samaan Eepos-tietokantaan.

Samalla myös kaikki asiakasrekisterin tiedot siirtyvät yhteiseen tietokantaan. Kuten aikaisemmin on kerrottu, jos jollakin on useamman kirjaston kortti, hänen lainansa yhdistetään yhden ja saman kortin alle. Asiakkaan korteista jää se voimaan, jonka tietokanta yhdistetään Eepokseen viimeisimpänä. Seinäjoen tietokanta yhdistetään kaikista viimeisimpänä, joten jos omistaa Seinäjoen (tai Seitti-kimpan) kortin, niin se jää voimaan, ellei asiakkuuttaa lakkauta ennen konversiota. Joka tapauksessa, joku vanhoista korteista käy. Ja jos käy niin hullusti, että kortti onkin vaikka hukassa, saa upouuden Eepos-kortin ilmaiseksi.

Osoitetiedoista jää voimaan luonnollisesti sen kortin tiedot, joka jää jäljelle. Tästä syystä olisi tärkeää päivittää osoitetietonsa kuntoon kaikille korteille tai lakkauttaa ne asiakkuudet, joita ei halua säilyttää.

Konversiot alkavat ensimmäisten kirjastojen osalta jo maanantaina 16.1., jonka jälkeen myös verkkokirjastomme sisältöön ei tule enää muutoksia. Ensimmäisenä vuorossa ovat Ilmajoki ja Oiva-kimppa. Sitten tulevat 18.1. YTY, 23.1. Krannit, 25.1. Lakia ja lopulta 30.1. Seitti.

Teuvalla aloitetaan siis maanantaina 23.1. Kirjasto on tuosta lähtien parin viikon ajan avoinna klo 12-16 niinä päivinä, kun olemme auki. Tuolloin voi kirjastoon tulla sisälle ja lukea lehtiä, käydä tietokoneella tai tulla viettämään aikaa muuten vain vaikka kahvikupposen ääressä. Kirjojakin saa tietenkin lukea. Mutta koska varsinaista lainausta emme voi tehdä, olemme kaikki aamuvuorossa ja suljemme ovet klo 16.

Tiistaina 31.1. ja keskiviikkona 1.2. olemme koko joukolla koulutuspäivillä liittyen uuteen Eepos-kimppaan. Noina päivinä tutustumme toisiimme ja joihinkin uusiin käytäntöihin. Silloin kirjaston ovet pysyvät suljettuina koko päivän.

Tiistaina 7.2., jos kaikki on mennyt kuten on suunniteltu, avaamme jälleen ovet normaalisti ja uusi Eepos-aika voi alkaa. Eepos tuo asiakkaan näkökulmasta suurimman muutoksen siihen, että jatkossa 22 kunnan kirjaston aineisto on saman kokoelman sisällä ja uudistuvan verkkokirjaston kautta aineistoa voi tilata kätevästi ja omatoimisesti hyvin laajalta alueelta. Toki seutuvarauksia voi tehdä myös täällä kirjaston tiskillä ja autamme mielellään selvittämään mitä saa ja mistä. Tästä logistiikkakuviosta lisää toisessa kirjoituksessa.

Aki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti