torstai 27. syyskuuta 2018

Celia-kirjaston palveluita Teuvalla

 
Teuvan kirjaston kautta saa Celia-kirjaston palveluita. Celian palvelut on tarkoitettu henkilöille, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Yleinen kirjasto rekisteröi asiakkaan palveluun ja opastaa käytössä. Celian palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Pääasiassa Celian kautta kuunnellaan äänikirjoja, mutta palveluun sisältyy paljon muitakin kirjoja, kuten piste- tai koskettelukirjoja.
 
Teuvan kirjastolla ei ole fyysistä kokoelmaa Celian tuottamista palveluista, vaan opastamme verkossa olevien äänikirjojen kuunteluun. Tämän palvelun käyttäminen edellyttää toimivaa verkkoyhteyttä ja sähköpostiosoitetta, johon lähetetään palvelun tunnukset. Verkossa oleviin äänikirjoihin pääsee tutustumaan celianetin sivuilla. Celianet-verkkopalvelussa on yli 40 000 äänikirjaa, joten valikoima on todella laaja. Suoratoistona kuunneltavia äänikirjoja voi kuunnella niin pöytätietokoneella kuin mobiilisti sovelluksen kautta.
 
Joillakin Eepos-kirjastoilla on olemassa fyysinen kokoelma Celia-kirjastojen äänikirjoja eli ns. Daisy-äänikirjoja. Näitä voi saada myös Teuvalle normaaliin tapaan tekemällä seutuvarauksen. Daisy-äänikirjat on tarkoitettu vain rekisteröityneille Celia-asiakkaille ja levyjä kuunnellaan niitä varta vasten tehdyllä soittimella. Verkkokirjasto Eepos Finnasta Daisy-äänikirjoja voi hakea rajaamalla hakutulokseen aineistolajiksi Muu ja CD-ROM. Teoksen saatavuustiedoissa näkyy osaston perässä Celia, joka kertoo heti, että kyse on Daisy-äänikirjasta. Alla havainnekuva hakutuloksesta.
 
 
Kun henkilö on rekisteröity Celian asiakkaaksi, hän voi celianetin kautta lainata myös esimerkiksi pistekirjoja tai muuta aineistoa. Tarkempia ohjeita löytyy Celian sivuilta.
 
Tämä kaikki on meillekin vielä varsin uutta, mutta joitakin asiakkaita olemme jo päässeet rekisteröimään onnistuneesti. Joten jos sinulla tai läheiselläsi on perusteet käyttää Celian palveluita, niin kannattaa tutustua asiaan joko täällä kirjastolla tai netissä.
 
Aki
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti