keskiviikko 21. elokuuta 2013

Syksyn uutuudet

Pian on käsillä se aika, kun syksyn uutuuskirjat ilmestyvät. Suurin ruuhka osuu syys-lokakuulle ja silloin kirjastollekin saapuu useampi pahvilaatikollinen kirjoja joka viikko. Mukana on myös aina silloin tällöin uutta musiikkia sekä tuoreita elokuvia.

Kun uutuudet saapuvat, pyrimme käsittelemään ne mahdollisimman nopeasti. Erityisesti ne, joihin on varauksia. Nykyään luettelointitiedot saadaan pääosin ostopalveluna, joten joskus uutuuskirjan hyllyyn pääsy ei ole kirjaston henkilökunnasta kiinni vaan palvelun tuottajasta. Mutta melko nopeasti tiedot kuitenkin tulevat, eivätkä suurimpien kustantajien teokset seiso työhuoneen kärryssä kovin pitkään. Kokonaisuutena tämä järjestelmä on kuitenkin paljon tehokkaampi kuin se, että kirjaston väki itse luetteloisi kaiken alusta alkaen. Sen huomaa siitä, että viimeisenä luettelointia odottavat aina ne teokset, joihin tietoja ei ole saatavilla ostettuna.

Muistathan, että Teuvalla on ainakin vielä maksuton varaus ja varauksen voi tehdä jo hankinnassa olevaan teokseen. Näin satunnaisella tarkistuksella näyttää siltä, että uutuuksien varausjonot ovat vielä Teuvan osalta aika lyhyet. Helpoimmin varauksen tekee osoitteessa www.krannit.net, jos on hankkinut itselleen verkkokirjastotunnukset. Jos niitä ei ole, niin nehän saa kätevästi kirjaston neuvonnasta.

Uutuuksia odotellessa...

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti