perjantai 22. toukokuuta 2015

Minivampyyrit Perälässä ja Äystöllä

Tänään oli Perälän ja Äystön kouluilla erilainen päivä, kun Henry Ahon kirjoittama ja Harri Istvan Mäen kuvittama toinen Minivampyyrit-kirja julkaistiin kouluilla järjestetyissä kirjailijavierailuissa. Uuden kirjan nimi on Minivampyyrit ja sihisevien liskojen saattue. Ja kuten ensimmäisessä osassa, myös tässä kirjassa seikkaillaan Teuvan maisemissa. Kirjastolle on tilattu kolme kappaletta kirjaa, jotka ovat aivan pian lainattavissa.

Harri piirtää minivampyyriä Perälässä.
Kouluilla kaikki oppilaat olivat kerääntyneet samaan tilaan kuuntelemaan ja ennen kaikkea kyselemään tekijöiltä kaikenlaista kirjan tekemiseen liittyvää. Julkkareiden aluksi luin pienen otteen kirjan alusta, jotta päästiin virittäytymään tunnelmaan ja sitten lapset saivat kysellä kirjan tekijöiltä kysymyksiä. Ja paljon hienoja kysymyksiä oli keksittykin. Henry ja Harri kertoivat omasta osuudestaan kirjan synnyssä ja kaikesta muustakin, mm. lempielokuvista ja lemmikkien määrästä.
Perälän koulun oppilaat kuuntelevat tarkkaavaisina.
Ja samalla Harrin kynästä syntyi taululle ja piirtoheitinkalvolle minivampyyrihahmoja sekä muita piirustuksia, jotka huvittivat kovasti lapsia. Molemmissa kouluissa muutama oppilas pääsi jopa malliksi, kun Harri näytti miten näppärästi ihmisenkin voi piirtää aivan näköisekseen muutamalla viivalla.

Harri piirteli koko ajan hahmoja. Tässä ollaan Äystön koululla.
Lisäksi molemmilla kouluilla oppilaat saivat osallistua neljännen minivampyyrikirjan tekemiseen, kun Henry kertoi, että lapset saisivat kertoa minkä näköinen naisminivampyyrihahmo kirjassa esiintyisi. Molemmilla kouluilla tuli hyviä ehdotuksia ja Harri piirsi ohjeiden mukaan hauskan minivampyyrin. Jätetään vielä arvoitukseksi, minkä näköisiä naisista tuli.

Henry kertoo kirjan tekemisestä Äystön koululla.
Lopuksi kirjailija oli lahjoittanut kuusi kirjaa molemmilla kouluilla arvontaan. Kaikille luokka-asteille arvottiin yksi kirja ja onnekkaat lapset saivat vielä omistuskirjoitukset kirjoihinsa molemmilta tekijöiltä.
Arvonnassa kirjan voittaneet saavat omistuskirjoituksen.

Iloisten ja rentojen tapahtumien jälkeen kotia kohti lähti hymyssäsuin itse kukanenkin. Oli mukavaa, että vierailut kyläkouluihin onnistuivat näin hienosti. Kiitos vielä koulun oppilaille ja opettajille lämpimästä vastaanotosta ja järjestelyistä. Tarkoitus on, että kirjaston järjestämiä kirjailijavierailuita on myös tulevaisuudessa.

Aki

1 kommentti:

  1. :) Oli mukava käydä vierailulla sivukouluissa. Perälän koulu on toki tuttu entuudestaan. Vähän se on vaan "kutistunut". Ennen se tuntui paljon isommalta. Äystö olikin sitten ihan uusi paikka.
    Mutta mukavaa oli.

    VastaaPoista