tiistai 1. lokakuuta 2024

Kirjaston avajaiset 7.10.2024

Teuvan kirjaston avautuu asiakkaille maanantaina 7.10.2024 klo 12 osoitteessa Rasintie 1 A. Kyseessä on siis Teakin kiinteistö ja siellä tarkkaan ottaen High Tech Chamber, eli tutummin HTC. Sama tila, jossa valtuusto on kokoontunut viimeiset vuoden ja jossa on järjestetty kesäisin mm. ArsNova-taidenäyttely.

Keväällä koitimme ennakoida sulun kestoa ja laitoimme lainoille eräpäiväksi 1.10.2024. Sen piti olla todella reilusti yli sen mitä tulisimme olemaan kiinni. Toisin kuitenkin kävi. Myöhästymismaksuista ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. Emme peri sakkoa, vaikka palautukset ovatkin nyt myöhässä.

Kirjastosali on tätä kirjoittaessa jo melkolailla siinä mallissa kuin sen pitää olla, mutta vielä viimeisimmät viilaukset ovat työn alla. Kaikki ei ole täysin valmista, kun avaamme ovet.

Lehtisali tulee olemaan Teakin aulassa lähellä Ruokapirtin sisäänkäyntiä. Tällä hetkellä lehtikaappien hankinta on vielä kesken, joten lehdet ovat vain koteloissa pöydällä. Lehtiä voi tulla lukemaan heti, kun Teakin ulko-ovet ovat auki. Siis jo ennen kirjaston varsinaista avaamista. Lainaus on kuitenkin mahdollista vasta kirjaston aukiolon aikana.

Osa kirjoista ja muusta aineistosta on edelleen puhdistettavana. Tämän vuoksi emme pysty vielä tässä vaiheessa lainaamaan kaikkea mikä on otettu mukaan väistötiloihin. Jos tällaiseen aineistoon laittaa varauksen, niin sitä joutuu todennäköisesti odottamaan melko pitkään, oletettavasti useita viikkoja.

Palautuksia tulemme saamaan runsaasti, sillä niitä on tällä hetkellä "maailmalla" noin 3300 kappaletta. Koska kaikki palautettavat lainat on myös puhdistettava ennen hyllyyn laittamista, tulemme järjestämään Teakin aulaan erillisen palautuspisteen.

Tällä hetkellä Teakilla ei ole palautusluukkua, mutta sellainen on suunnitteilla ja tulemme toteuttamaan sen mahdollisimman pian.

Avajaispäivän kunniaksi kirjaston asiakkaat voivat käydä pullakahvilla Ruokapirtin lounasravintolassa kuponkia vastaan, jonka saa kirjastolta. Tarjous on voimassa vain avajaispäivän ajan klo 12-19. Yksi kuponki/henkilö.

Tervetuloa kirjastoon pitkästä aikaa!

Aki