lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kirjastopäivät 2013

Terveisiä Mikkelistä! Kirjastopäivät on nyt vietetty. Kolmen päivän aikana tuli tavattua ja kuunneltua monia ihmisiä sekä heidän ajatuksiaan kirjastosta ja sen tulevaisuudesta.

Yksi aihe oli kirjaston blogit. Mitä niiden tulisi sisältää ja mitä, tai paremminkin ketä varten ne ovat, jos niitä ylipäänsä on? Kaikilla kirjastoilla ei suinkaan ole vielä blogia. Yksi näkemys on, että yleisblogi on liian hajanainen sisällöltään, jotta se olisi kiinnostava tai kenties edes hyödyllinen. Pitäisi erikoistua. Ottaa jokin tarkkaan rajattu aihe tai teema, josta kirjoittaa. Jos on paljon kerrottavaa eri asioista, jokaisella asialla tulisi olla oma blogi.

Ymmärrän pointin, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Teuvan tilanteessa yhdenkin blogin pitäminen aktiivisena vaatii oman energiansa, varsinkin kun kyseessä on vielä kohtuullisen uusi juttu. Pääasia on, että sisältö on mielenkiintoista nimenomaan asiakkaiden kannalta. Eli vastaus kysymykseen, "Ketä varten kirjaston blogi on?" tulee hyvin selvänä: asiakkaita varten.

Se mikä Teuvan kirjaston asiakkaita voisi kiinnostaa lukea, on aina hieman arvausta. Mutta paikallisuus ja omakohtaisuus on varmasti kiinnostavampaa kuin yleinen jaarittelu ja taivaanrannan maalailu liian kaukaisista asoista. Siinä voisi olla pari sellaista rajausta blogin sisällöille tai ainakin niiden näkökulmalle. Tästä asiasta voi lähettää kommentteja.

Minun mielestä koulutus ja ammatilliset tapaamiset ovat aina perusteltuja ja tärkeitä tilaisuuksia. Niin nytkin. Vaikka paikalle päästäkseen piti matkustaa halki Suomen, niin tämänkertainenkaan (rahallinen) satsaus ammattitaidon kehittämiseen ei ole mennyt hukkaan. Pyrin huolehtimaan siitä, että se näkyy myös Teuvan kirjaston toiminnassa.

Loppukevennykseksi voin todeta, että yksi kohokohta Savonmatkalla oli se, että pääsin taas tauon jälkeen herkuttelemaan paikallisella muikkukukolla. (Tosin Kuopion torilta saa vielä parempaa...)

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti