torstai 22. toukokuuta 2014

Perjantain aukioloaika

Aikaisemmin tässä blogissa oli puhetta siitä, kuinka henkilökunnan vähennykset voivat johtaa aukioloaikojen muuttamiseen. Eilen 21.5. Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksessa oli käsittelyssä esitykseni siitä, että perjantaisin kirjasto olisi auki klo 12-17. Esitys hyväksyttiin. Aukioloajoissa palataan siis takaisin aikaisempaan käytäntöön. Uusvanha perjantain aukioloaika otetaan käyttöön kesäkuun alusta alkaen. Erillistä kesäaukioloaikaa ei siis enää ole käytössä, vaan samoilla sävelillä mennään nyt läpi vuoden.

Henkilökunnan vähentyminen ei ollut ainoa perustelu aikaisempaa sulkemiseen. Käytännön kannalta painavampi perustelu oli se, ettei perjantai-iltaisin ole asiakkaita. Klo 17:30 jälkeen kirjasto hiljenee perjantaisin lähes täysin. Lainoja tehdään huomattavasti vähemmän kuin muina iltoina, eikä lehtisalissakaan istu sankoin joukoin lukijoita. On siis turhaa istuttaa iltaisin kahta kirjaston työntekijää lähes tyhjän panttina, kun he voisivat tehdä tehokkaammin töitä aamupäivällä.

Varmasti on joitakin, jotka kokevat, että palvelu heikentyy tämän päätöksen vuoksi. Kokonaisuutta ajatellen palvelu kuitenkin paranee, kun työntekijöiden resurssit saadaan tehokkaampaan käyttöön esimerkiksi aineiston luetteloinnin osalta. Näin lainattavat kirjat, elokuvat ja musiikki ovat asiakkaalle saatavilla eivätkä makaa työhuoneen pöydällä.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti