torstai 13. elokuuta 2015

Lystikästä eloa


Viisi viikkoa, menipä se nopeasti. Se oli aika, jonka olin lomittamassa täällä kirjastolla. Edeltävä yö ennen ensimmäistä työpäivää kului hitaasti, enkä saanut unta, jännitin. Aamulla saavuttuani töihin, totesin sen olleen turhaa. Minut otettiin todella hyvin vastaan ja sellaista tilannetta ei tullut kertaakaan, että olisin jäänyt huuli pyöreänä ihmettelemään, että mitä minä nyt teen? Vaan aina oli joku auttamassa, kun apua tarvitsin. Työ oli mukavaa, mutta vielä mukavammaksi sen tekivät hyvät työkaverit.

Noiden viikkojen aikana opin paljon uusia asioita ja Teuvalla järjestettiin myös perinteiset Elolystit, jolloin erilaisia tapahtumia oli myös täällä kirjastolla.

Heinäkuun aikana järjestettiin saippuaveistoskilpailu. Veistokset saapuivat kirjastoon näytille ja niitä kävivät ihastelemassa ja äänestämässä monet ihmiset, ja eikä mikään ihme, olivathan ne hienoja ja taidokkaasti tehtyjä.

Torstaina, 30.heinäkuuta, oli viimeinen päivä, kun saippuaveistoksille ehti antaa vielä äänensä. Vaikka äänet jakautuivatkin melko tasaisesti, saatiin voittaja selville. Suurimman äänimäärän itselleen keräsi veistos nimeltään ”Sauna”, jonka oli upeasti kaivertanut Kara Hietaharju, Oulusta. Toiseksi kilpailussa äänestettiin Tarja Väisäsen veistos ”Pupu” ja kolmanneksi Raija Ketolan ”Tyttö”. 

Elokuun aikana saippuaveistäjät noutavat teoksensa kirjastolta, joten vielä saatat ehtiä ihastelemaan veistoksia. Mikäli saippuaveistokset eivät pääse takaisin koteihinsa, lahjoitetaan ne kenties matonpesijöille tai jonkun kirjahyllylle koreilemaan.
1. sija Sauna
2. Sija Pupu
3. sija Tyttö

 

Tiistaina 28.7. kirjaston asiakkaita ilahdutti runonlausunnalla ja laululla runomies Reijo Vähälä. Runoja yleisö sai valita ”Sellaista elämä on” –kokonaisuudesta,  jonka runot ja laulut kuljettivat kuulijat elämän eri vaiheiden, ilojen ja surujen, lävitse. Vähälä ilmaisikin kokoelman olevan kuin räsymatto, jossa värit vaihtelevat iloisen kirkkaista murheen tummiin. Sillä eiväthän kirkkaimmatkaan värit ole yhtä kirkkaita ilman tummia sävyjä, kuten ei elämässäkään ole iloja ilman suruja. 
Yleisöä paikalle saapui hienosti ja runoja toivottiin melkeinpä kilpaa. Yleisö piti Vähälän esityksestä, ja kenties joku innostuu lähtemään Kauhajoen kirjastoon syyskuussa kuulemaan lisää.

Runonlausuntatilaisuus, joka järjestettiin yhdessä kulttuuritoimen kanssa, oli osa Elolystien ohjelmaa. 


Kirjamyyntipäivä sujui sateisesta ja koleasta säästä huolimatta mainiosti. Tiimi toimi hyvin ja kirjalaatikot päätyivät ajallaan Teuvan Pallo Ry:ltä vuokrattuun telttaan. Teltta olikin loistava ratkaisu kirjamyyntipäiville, sillä tila, eikä myöskään happi loppunut kesken, vaikka väkeä olikin välillä melkoinen joukko kirjalaatikoiden kimpussa.

Paljosta väkimäärästä ja kaupanteosta huolimatta kirjoja jäi edelleen laatikoittain myymättä, niitä on kuitenkin vielä jonkin aikaa mahdollisuus tulla ostamaan, tällä kertaa sisätiloista.

Jonna Uusi-Hakala ja Kati Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti