perjantai 18. syyskuuta 2015

Sisäilma kuntoon

Eilen Teuvan kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen mukaisesti ehdotuksen, että Äystön ja Perälän koulujen jätevesikaivojen kunnostamiseen varatut määrärahat voidaan siirtää kirjaston sisäilmaongelman korjaamisen kustannuksiin. Päätös oli odotettu ja erittäin mieluisa kirjaston työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta. Koulujen viemärien korjaus siirtyy tulevalle vuodelle.

Kiitollinen täytyy olla myös teknisen toimen väelle, joka ripeään tahtiin on löytänyt ratkaisuja ongelman korjaamiseen. Odotukset ovat korkealla sen suhteen, että talo saadaan terveeksi ja  sisäilma kauttaaltaan hyvälle tasolle. Nyt jäämme odottamaan kunnostuksen aikataulua ja varsinaisten töiden alkamista. Pientä alkusoittoa on jo tapahtunut kuitenkin. Tarkkasilmäisimmät ovat ehkä huomanneet kuinka kirjaston takapihan puolen kellarin ikkunat on muurattu umpeen. Tämä liittyy tulevaan kellarin alipainestamiseen.

Varsinaiset työt tapahtuvat pääosin kirjaston seinien ulkopuolella, jolloin kunnostetaan ja korjataan salaojitusta ja muita rakenteita, joilla varmistetaan, ettei vesi pääse enää talon alle kastelemaan perustuksia ja kellaria. Työmaasta on varmasti jonkinlaista haittaa asiakkaillekin, mm. parkkipaikkojen suhteen ja väliaikaisten kulkureittien muodossa. Mutta kestämme tämän haitan mielellään, jos ja kun lopputulos on tavoiteltu.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti