keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Koko kansa lukee 04.-24.07.2016 - lue sinäkin!

Lomalukemista e-kirjana kirjastosta!

Kirjastojen yhteinen e-kirjakampanja, Koko kansa lukee, järjestetään jälleen heinäkuussa. Silloin vaikka kaikki suomalaiset voivat lainata kampanjassa mukana olevia e-kirjoja yhtaikaa. Lainan voi tehdä missä vain - laiturinnokassa tai vaikka ulkomaanmatkalla. Riittää, että on kirjastokortti ja henkilökohtainen tunnusluku sekä lainaa tehtäessä on käytettävissä verkkoyhteys.

Koko kansa lukee -kampanjaan on valittu lukuelämyksiksi kolme suosituinta teosta, jotka sopivat kesätunnelmiin: Matti Laineen Merkitty mies vie keskelle hellettä jääkiekon ja rikoksen pariin, Tommy Hellstenin Pysähdy - olet jo perillä auttaa miettimään loman jälkeisen elämän parantamista ja Karin Erlandssonin Minkriket kertoo sukutarinaa turkistarhausseuduilta. Lue vaikka kaikki kolme - ne ovat kampanja-aikana rajattomasti lainattavissa e-kirjastosta.

Kirjaston e-kirjoja voi lukea verkossa samaan tapaan kuin avaisi nettisivun. Kirjat voi myös ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Nyt ei siis tarvitse lähteä mökiltä kirjastoon, e-kirjan voi lainata juuri siellä missä on, vain nettiyhteys tarvitaan. Lainaaminen on myös kesäisen huoletonta. E-kirjalainat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, joten kirjastoon ei niiden takia tarvitse kiirehtiä.

Kaikki kampanjakirjat löytyvät 04.07.2016 alkaen verkko-osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi. Sieltä löytyy myös paljon muuta kirjastojen e-aineistoa, jota voi käyttää omalla puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Kohdasta valitse kirjastosi voi valita Krannit kirjastot, jolloin sivusto näyttää ainoastaan krannit-kirjastojen e-aineiston.

Vaihtoehtoisesti e-kirjoja pääsee lainaamaan suoraan Krannit-verkkokirjaston yläreunasta  valitsemalla linkki Palvelut. Tämän jälkeen sivun sivun vasemmasta reunasta löytyy linkki e-aineistot, josta avautuu sivu e-aineistot sivu. Ellibs-kuvalinkkiä napsauttamalla aukeaa ellibs-kirjaston etusivu www.ellibslibrary.com/collection, josta voi hakea ja lainata äänikirjoja. Mikäli ellibs-kirjastossa ei ole aiemmin käynyt, niin aukeaa "kirjaudu kirjastoosi" -ikkuna. Mikäli ikkuna ei aukea, voi kirjautua sisään yläreunan linkistä "kirjaudu sisään", josta aukeaa samainen ikkuna. Kirjasto -pudotusvalikosta valitsemalla Krannit-kirjastot, sekä täyttämällä muut pyydetyt tiedot jälkeen pääsee lainaamaan e-aineistoa. Kirjan kuvaa napsauttamalla pääsee lainaamaan haluamaansa kirjaa. Sivun yläreunasta on mahdollista hakea haluamaansa kirjaa, jos kyseistä teosta ei näy heti etusivulla. Lainattaessa e-kirjaa kannattaa valita "Lue selaimessa".

Lomatunnelmaisen e-lukukampanjan takana ovat kirjastot ja kustantajat Bazar, Minerva sekä Schildts&Söderströms ja Ellibs. Lisää tietoa: www.kirjastot.fi/kokokansalukee

Mikäli e-kirjan lukeminen ei ole vielä tuttua tai on muuta kysyttävää, niin opastusta saa kirjastosta.

Janne

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti