perjantai 18. toukokuuta 2018

Kulttuuriasiaa

Näin kesän kynnyksellä vähän kulttuuriasiaa kirjastolta.

Vuosittain valtio antaa pienen avustussumman kulttuurilehtien hankintaan. Tällä kertaa rahaa riitti neljään lehteen, jotka on sijoitettu lehtisalissa omalle paikalleen muiden lehtien perään. Ne eivät siis ole aakkosissa muiden lehtien seassa. Toimimme näin siksi, koska lehdet voivat vaihtua vuosittain. Nyt niiden vuoksi ei tarvitse järjestellä koko lehtijärjestystä uusiksi ja löytyvätpä ne ehkä hieman helpommin, jos aihe kiinnostaa.


Tälle vuodelle valitut lehdet ovat filosofialehti Niin & Näin, dekkarilehti Ruumiin kulttuuri, musiikkilehti Soundi sekä Teatteri & tanssi + sirkus (nimi kertookin jo sisällöstä). Lehdet ovat lainattavissa siinä missä muutkin lehdet.


Musiikkikulttuuriin liittyen Teuvan kirjastolla on nyt tarjota jotain aivan uutta. Eepos-kirjastojen myötä asiakkaillamme on mahdollisuus ottaa musiikin verkkokursseja Rockway-palvelusta. Tähän tarvitaan vain kirjastokortti, PIN-koodi (jonka saa kirjastolta) sekä tietokone, toimiva nettiyhteys ja sähköpostiosoite. Tällä hetkellä kurssitarjontaan kuuluvat mm. laulu, piano, rummut ja kitara. Kurssin saa lainattua kotiinsa kahdeksi viikoksi ja ei kun opettelemaan.

Eepos-kirjastojen kursseja pääsee lainaamaan joko verkkokirjasto Eepos Finnan kautta (linkki löytyy etusivun alaosasta Tutustu palveluihimme kohdasta) tai sitten Teuvan kunnan omilta sivuilta, jossa on linkki suoraan palveluun. Sisälle pääseminen vaatii jo tässä vaiheessa sen PIN-koodin, joten ilman sitä ei pääse pidemmälle, mutta tarjontaan noin yleisesti voi tutustua Rockwayn omilla sivuilla. Se täytyy tässä vielä mainita, että Eepos-kirjastot eivät siis tarjoa kaikkea mahdollista mitä palvelussa on, vaan vain osan.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti