keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kirjasto suljettuna kesäkuun alussa


Kun koulut päättyvät ja loma-aika koittaa, Teuvan kirjastossa asiakasmäärät vähenevät. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työtä olisi talon sisällä yhtään vähemmän. Työtä kyllä on, sen painopiste vain vähän muuttuu. Rauhallisempi kesäaika antaa mahdollisuuden paneutua paremmin kokoelmatyöhön, johon jää valitettavasti nykyään aivan liian vähän aikaa. Tarkoitan tässä yhteydessä kokoelmatyöllä nimenomaan poistoja ja osastosiirtoja esimerkiksi varastoon.

Poistojakin tehdään asiakas mielessä ja asiakasta varten. Kun hyllyt ovat vähän väljemmät, haluttu kirja, elokuva tai mikä tahansa muu aineisto löytyy vaivattomammin ja esillä oleva aineisto on uudempaa ja ajankohtaisempaa. Sen lisäksi hyllyt ovat siistimpiä ja niihin on paljon helpompi myös hyllyttää kirjoja.

Koska poistoja ei ehditä tekemään kunnolla asiakaspalvelun ja muun työn ohessa, on hiljaisempi aika hyödynnettävä aika-ajoin sata prosenttisesti, eli on pistettävä ovet säppiin, käärittävä hihat ja alettava urakkahommiin. Näin tulemme tekemään heti kesäkuun alkupuolella. Alkaen keskiviikosta 5.6. seuraavan viikon tiistaihin 11.6. saakka kirjasto on suljettu yhden viikon ajan. Avaamme ovet jälleen 12.6. Kun sulkuaika pidetään näin yhden viikonlopun molemmin puolin, koituu tästä asiakkaille mahdollisimman lyhyt haitta. Viisi työpäivää on kuitenkin melko pitkä aika keskittyä poistoihin, joten toivon mukaan tästä koituu asiakkaille myös hyötyä edellä mainittujen vaikutusten myötä.

Kun ovet ovat kiinni, emme käsittele palautuksia eikä varauksia voi noutaa. Kenenkään lainojen eräpäivä ei osu ajalle, jonka kirjasto on suljettu.

Poistamisen ohessa suljettujen ovien takana siistimme ja järjestelemme myös työpisteitä mahdollisimman paljon. Poistetut teokset tulevat sitten myyntiin taas Elolysteillä poistokirjamyynnissä tiistaina 30.7. klo 12-17.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti