keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Elokuvia kirjastosta

Jos lainaat aktiivisesti elokuvia tai tv-sarjoja juuri Teuvan kirjastosta, olet varmasti pannut merkille, että uutuuksia tulee loppuvuodesta vähän - tai ei oikeastaan lainkaan. Edellisen vuoden aikana elokuun jälkeen ei tullut yhtään. Asia on harmillinen myös kirjaston kannalta, koska liian pitkä katkos tarjonnassa karkottaa asiakkaat. Syy on ollut valitettavan tuttu, eli rahat loppuvat kesken. Hankinnoista vastaavana pyrin tänä vuonna siihen, että vielä syksyn puolellakin kokoelmiin tulisi tuoretta katsottavaa edes jonkin verran.

Nyt kun vuosi on vaihtunut, niin uusia elokuvia on taas tulossa. Osa onkin jo saapunut ja niitä tulee talven ja kevään aikana lisää. Painotus on uusissa julkaisuissa, mutta välillä etenkin lasten puolelle tulee hankittua vanhoja klassikkoanimaatioita, jotka ovat vanhemmille varmasti tuttuja. Näissä on nostalgiatakuu, mutta kyllä ne kelpaavat lapsillekin. Hyvä on hyvä vielä vuosien päästäkin.

Osa tilauksista on jo saapunutkin kirjastolle ja on lainattava, tai lainassa. Listalla ovat mm. viimeisin Kevin Kostnerin elokuva Let him go, Trolls : sopusointuinen juhla ja tv:ssä hiljattain pyörinyt Keihäsmatkat-sarja. 

Tarjonnan katkosta on toivottavasti hieman paikannut Kirjastokino, jossa on paljon sellaista katsottavaa, mitä ei löydy kirjaston hyllyistä. Kirjastokinossa ei ole aivan tuoreimpia elokuvia, mutta silti runsaasti hyvää katsottavaa lapsista aikuisiin. Palvelun pariin pääsee Eepos-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Lisäksi täytyy muistuttaa, että koko Eepos-kirjastojen valikoima on käytettävissä myös Teuvan kirjaston asiakkailla. Joten kannattaa tarkistaa tarjonta verkkokirjastosta ja laittaa suosikki varaukseen.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti