torstai 13. marraskuuta 2014

Vieraana Jari MäkipääKolmas tämän syksyn Uskallatko lukea? -kirjailijavieraista, Jari Mäkipää, vieraili Teuvalla keskiviikkona. Puolelta päivin oli ensin kaksi esiintymistä Yhtenäiskoulun 4. ja 5. –luokille ja illalla vielä muille kiinnostuneille Nuorisotila Klubilla.

Koululla oli innokasta yleisöä ja vieraalle esitettiin kaikenlaisia hyviä kysymyksiä kirjan kirjoittamiseen ja kirjailijana olemiseen liittyen. Lopuksi Jarin nimikirjoitukset tekivät kauppansa. Illan tilaisuuteen saapui hieman vähemmän väkeä, mutta pari lasta äitiensä kera oli paikalla sekä lisäksi muutama aikuinen. Varsinaisesti Klubilla käyviä nuoria tilaisuus ei valitettavasti kiinnostanut.

Illan esitys oli pitkälti samansisältöinen kuin koulullakin. Jari kertoi lasten ja nuorten kirjasarjastaan Etsiväkerho Hurrikaanista ja hieman myös työn alla olevasta uudesta nuortenkirjasta sekä siitä kuinka hän työskentelee kirjailijana. Oli mielenkiintoista kuulla kuinka järjestelmällisenä ihmisenä itseään pitävä Mäkipää ryhmittelee eri asiakokonaisuuksia ilmoitustaululle oikeaan järjestykseen ja laatii kirjojensa juonikuvioista Excel-taulukoita ennen kuin varsinainen kirjoitustyö pääsee edes vauhtiin. Tarinalle tehdään ensin selkeä kartta, jota lähdetään sitten seuraamaan päätepiste tähtäimessä. Toki, niin kuin matkoilla joskus tapahtuu, hyvätkin suunnitelmat voivat matkalla muuttua, mutta ei niin etteikö perille päästäisi.


Kaikin puolin päivä oli oikein onnistunut ja paras merkki tästä on tietenkin se, että kirjastolla käytiin heti iltapäivällä kyselemässä Jarin Hurrikaani-kirjoja.

Syksyn viimeinen dekkaristivieras on Markku Ropponen, joka esiintyy Teuvan kirjastolla keskiviikkona 19.11. klo 18:00.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti