maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kirjailijavieras kyläkouluilla

Maanantaina heti hiihtoloman jälkeen oli Teuvan kyläkouluilla Perälässä ja Äystöllä vieraana kirjailija Niina Hakalahti Tampereelta. Hän on kirjoittanut lastenkirjoja Tuukka-Omar nimisestä pojasta.

Niina kertoo kuinka hänestä tuli kirjailija.

Niina otti yleisönsä tottuneesti haltuunsa ja vaikka Perälässä ruokailu odottikin vasta esiintymisen jälkeen, niin oppilaat jaksoivat hienosti keskittyä kuuntelemaan. He pääsivät myös itse ääneen, kun oli kysymysten vuoro. Lapsilla oli hienosti omia kysymyksiä ja he saivat myös ottaa valmiita lappusia kirjailijan kysymyspussista. Monta asiaa tuli käsiteltyä, vaikka vierailu kestikin vain oppitunnin verran. Sama esitys oli sitten heti perään Äystön koululla, jossa myös koko koulun väki oli innostuneena kuuntelemassa kirjailijaa.

Ainakin Perälässä 3-4 -luokkien oppilailla oli tulossa kirjoittamiseen liittyvä projekti, johon vierailusta tuli varmasti lisäintoa ja hyviä vinkkejä.

Niina esittelee hänen omien lastensa tekemää kirjaa, joka esiintyy myös Tuukka-Omar kirjoissa.

Teuvalta Niina lähti sitten kohti Kauhajokea, jossa hän esiintyy tiistaina Hyypän koululla. Krannit-kirjastojen yhteisessä kirjailijavieraskiertueessa muita pysähdyspaikkoja ovat vielä loppuviikosta Karijoki ja Isojoki.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti