maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kirjailijavieras lukiolla

Kirjasto jatkoi tämän vuoden teemaa eli kirjailijavieraiden tuomista Teuvan koululaisille ja tällä kertaa oli lukiolaisten vuoro.


Tänään maantaina lukion 1. ja 2. luokkalaisten vieraaksi oli saatu Maria Peura. Alun perin Pellosta kotoisin oleva, nykyisin Porvoossa asustava kirjailija, kertoi esityksensä alkupuolella kirjoistaan, mutta tämän jälkeen puhuttiin enemmän kirjallisuudesta yleensä, lukemisen tärkeydestä sekä kirjoittamisesta.


Vaikka tarkoitus ei alun perin ollutkaan, niin Maria laittoi yleisönsä tekemään nopean kirjoitusharjoituksen, jossa viiden minuutin ajan piti katkeamatta kirjoittaa mitä mieleen tulee. Oppilaat ottivat harjoituksen hienosti vastaan ja hetken ajan koulun auditoriossa kuului vain kynien suhina. Harjoituksen jälkeen kaksi rohkeaa oppilasta luki oman tekstinsä ääneen meille kaikille. Hienoja kirjoituksia!

Lopuksi kirjailija ehti vielä vastata muutamaan kysymykseen ja kommenttiin, ennen kuin aika oli täynnä. Kokonainen tunti meni hujauksessa ja pidempäänkin olisi juttua riittänyt. Mahtava vierailu kaiken kaikkiaan.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti