torstai 4. elokuuta 2016

Poistokirjamyynti - osa 2

Keskiviikkona 3.8. oli kesän perinteinen ruuhkahuippu, kun kirjastolla järjestettiin Elolysteihin olennaisesti kuuluva poistokirjamyynti. Innoikkaimmat kirjaihmiset olivat paikalla jo hyvissä ajoin ja teltan suulle muodostui toistakymmentä metriä pitkä jono. Teltta olikin tarpeen, sillä aamupäivällä satoi ja ukkosti välillä rajusti samalla kun kirjalaatikot siirtyivät myyntipöydille. Onneksi matka ovelta telttaan oli lyhyt, joten sekä kirjat että kantajat säilyivät melko kuivina.


Mutta kun kello läheni puoltapäivää, taivas kirkastui, eikä vettä tullut enää lainkaan koko myynnin aikana. Sään puolesta ei siis ollut mitään valittamista, vaikka ennustukset näyttivät muuta. Toki asiaan kuului, että siinä vaiheessa kun myymämättä jääneitä kirjoja siirrettiin takaisin kirjaston sisälle, alkoi jälleen sataa.

Myynti sujui mukavasti ja teltassa oli alkuun todella paljon väkeä. Ensimmäisen tunnin aikana arviolta yli sata henkilöä kävi paikalla ja kokonaisuudessan noin kaksisataa. Kertomakirjallisuus kiinnostaa yleensä eniten, kuten nytkin, mutta myös vanhempaa tietokirjallisuutta lähti uusiin koteihin. Lastenkirjoja ja sarjakuvia oli tarjolla tällä kertaa aikaisempaa enemmän, ja vaikka niitä ostettiin runsaasti, niin vielä jäi jotain ylikin.


Iltapäivällä oli jo rauhallisempaa, mutta asiakkaita riitti tasaisesti klo 17 asti.

Kaikki myymättä jääneet kirjat ovat vielä ensi viikollakin myynnissä kirjaston nuorten osastolla samaan Elolysti-hintaan, eli 0,20 €/kappale ja 6 kirjaa eurolla. Tulkaahan katsomaan mitä jäi jäljelle, josko sieltä löytyisi jotain erityistä.

AkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti