torstai 1. joulukuuta 2016

Uusi kimppa on Eepos

Teuvan kirjasto liittyy uuteen 22 kunnan muodostamaan kirjastokimppaan helmikuussa 2017. Tänään Seinäjoella julkaistiin kimpan nimi. Se on Eepos. Asiakkaalle uusi kimppa tuo joitakin muutoksia, joista tässä lyhyesti.
  1. Kaikkien Eepos-kirjastojen aineistot ovat lainattavissa yhdellä kortilla. Vanha kirjastokortti käy edelleen. Jos asiakkaalla on useita kortteja alueen eri kirjastoihin, vain yksi jää jäljelle, kun tietokannat yhdistetään.
  2. Koko aineisto näkyy Eepoksen myötä yhdestä yhteisestä uudesta verkkokirjastosta. Tämä julkistetaan myöhemmin.
  3. Aineistoa voi varata ja tilata omaan kotikirjastoon muista Eepos-kirjastoista.
  4. Eepos-kirjastoista lainatut aineistot voi palauttaa mihin tahansa toiseen Eepos-kirjastoon.
  5. Koko Eepokselle tulee yhteinen e-kirjakokoelma.
  6. Kaikilla kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt ja maksut.
  7. Omista kokoelmista varaaminen on maksutonta.
Maksuja ei ole vielä vahvistettu lopullisesti, koska uusi kirjastolaki on vielä viimeistä silausta vaille. Se päätös on kuitenkin tehty, että lainainauskieltoon johtava maksukatto laskee 10 eurosta 5 euroon. Taustalla on maksujen kertymisen muutos, jossa jatkossa sakkoja ei pitäisi kertyä niin kovasti, vaikka joskus lainat palautuisivatkin vähän myöhässä. Mutta tästä tarkemmin, kun asia on varmistettu.

Joka tapauksessa niiden asiakkaiden, joilla on tällä hetkellä maksuja 5 - 10 euroon, kannattaa käydä maksamassa saldonsa tyhjäksi, jottei Eepoksen alettua joudu heti lainauskieltoon.

Useiden kirjastojen siirtäminen samaan tietokantaan vaatii tietenkin teknistä työtä ja tämän vuoksi tammi-helmikuussa 2017 parin viikon ajan lainaaminen ja palauttaminen on estetty. Olemme kuitenkin ajatelleet, että kirjasto on tämänkin ajan auki, poislukien muutamat koulutuspäivät. Tänä aikana asiakkaat voivat käydä esimerkiksi lukemassa lehtiä tai asioimassa tietokoneilla, vaikka lainata ei voikaan. Tästäkin enemmän tammikuussa.

Alla olevaa flyeriä jaetaan kirjastoissa tästä päivästä lähtien. Siinä näkyy kartalla kaikki mukana olevat kunnat. Jos asia herättää kysymyksiä, niin vastaamme mielellään niihin täällä kirjastolla tai vaikka näin netin välityksellä.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti