tiistai 28. maaliskuuta 2017

Lukukoira kirjastolla

Teuvan kirjastolla on käynyt syksystä 2015 alkaen lukukoira Peppi kuuntelemassa lasten lukemista. Aiheesta lisää mm. tämän blogin kirjoituksessa syksyltä 2015. Alkuun teetti työtä saada viestiä perille siitä, että mistä ihmeestä on oikein kysymys, mutta alkukankeuden jälkeen lukijoita riitti ihan mukavasti. Syksyn aikana Peppi piti "vastaanottoa" kolme kertaa. Kun yhdellä kerralla vain neljä pääsee lukemaan vuorollaan ja yhteensä lukijoita oli 11 lasta, niin alku oli erittäin lupaava. Kevätkausi 2016 jatkui samaan malliin. Neljän käynnin keskiarvo oli lähes kolme lasta.



Kesätauko aiheutti sitten sen, että lukijat katosivat jonnekin. Viime syksynä oli keskimäärin vain 1,5 lukijaa per kerta ja nyt keväällä lukijoiden määrä on edelleen hiipumaan päin. Tämän kirjoituksen tarkoituksena onkin oikeastaan virkistää muistia siitä, että tällainen palvelu on olemassa. Mutta se on olemassa vain, jos sille on tarvetta ja käyttöä.

Käsittääkseni lukukoira on ollut tykätty palvelu, mutta jostakin syystä lukijoita ei ole viime aikoina tullut. Jos kyse on aikatauluista, niin kannattaa antaa meille palautetta. Voimme katsoa, josko jokin muu päivä tai ajankohta olisi parempi.

Kevään aikana Peppi käy kirjastolla vielä kaksi kertaa, 5.4. ja 3.5. Päivä on siis aina keskiviikko ja ensimmäinen vartin aika on klo 17:30 alkaen. Näiden jälkeen suunnittelemme uuden kauden, jos sille on tarvetta.

Lisätietoa saa tällä hetkellä kaikista helpoiten suoraan kirjastolta. Myöhemmin myös uudistuvilta kunnan nettisivuilta.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti