Kunnan nettisivut on nyt uudistettu ja sitä myöten myös kirjasto sai jälleen tauon jälkeen omat sivut, joissa voimme kertoa toiminnastamme ja välittää ajankohtaista tietoa.
Edelliset kirjaston omat sivut olivat aikaisemman verkkokirjasto Arenan alla. Mutta Eepos-kirjastojen aloitettua vuosi sitten, verkkokirjastokin muuttui Eepos Finnaksi ja kirjasto jäi ilman varsinaisia omia sivuja. Tässä välivaiheessa kunnan sivuilta pääsi Kirjasto.fi:n rakentamaan Kirjastohakemistoon, joka edelleen on olemassa, mutta siinä on vain perustietoja hyvin tiiviisti esitettynä. Kirjastohakemistoon syötettyjä tietoja on näkyvissä myös Eepos Finnassa ja aukioloaikojen osalta myös kunnan sivuilla, joten se on edelleen aktiivinen ja tärkeä sivusto, jota omien tietojen osalta itse päivitämme.
Uusilla kunnan sivuilla on pyritty esittämään perustiedot kirjaston toiminnasta ja eritoten yhteisistä Eepos-asioista. Käyttösäännöt ja maksut ovat samat, aineistokuljetus toimii kirjastojen välillä, yksi kirjastokortti käy kaikissa Eepos-kirjastoissa, e-aineisto on yhteinen jne. Lisäksi kerromme omasta kokoelmasta ydinasiat sekä omista palveluista, joita saa juuri Teuvan kirjastosta ja ketkä ovat sitä palvelua tarjoamassa. On siellä myös 360-videot, joissa esitellään kirjastorakennusta. Saimme lainaan syksyllä 2017 360-kameran (kiitos vain lainasta) ja teimme virtuaalisen kierroksen talossa. Ehkä videoista saa jonkinlaisen käsityksen mitä seinien sisällä on. Huomattavaa on toki se, että jo nyt osa sisällöstä on yksityiskohtien osalta vanhentunutta, esimerkiksi hienoa minivampyyri-maalausta ei vielä videon kuvaamisen aikaan ollut maalattu.
Pari poimintaa kokoelmaan liittyen on hyvä tässä nostaa esiin. Lehdet-sivulla on ajantasaiset linkit tilattuihin lehtiin sekä listat myös niistä lehdistä, joita on säilytetty pysyvästi varastossa. Lisäksi on tieto niistä lehdistä, joita ei enää tilata, mutta on kuitenkin säilytetty. Kaikkia näitä lehtiä ei ole enää luetteloituna järjestelmässä, joten niitä ei näy myöskään verkkokirjastossa. Siksi listat ovat näkyvillä nettisivuilla. Kaikki ovat lähtökohtaisesti käytettävissä ja pääasiassa myös lainattavissa kotiin.
Toinen huomattava asia on yhteiset e-aineistojen kokoelmat. Sivuilla on aineistolajin esittelyn kohdalla myös linkki Eepos Finnan verkkoaineistojen sivulle, josta on helppo lähteä tutustumaan digitaalisiin aineistoihin. Verkkokirjaston sivuilla kaikki e-aineistot ovat saman linkin takana, joten ne löytyvät helposti ja siellä on paljon muutakin kuin e-kirjoja. Niiden lisäksi löytyy e-äänikirjoja ja musiikkia, joten ei kun tutkimaan. Pääsääntöisesti e-aineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin lisäksi henkilökohtainen PIN-koodi, jonka saa kirjastosta.
Uusien sivujen lisäksi jatkavat vanhat tiedotusväylät kuten tämä blogi sekä TeuvaON facebook ja instagram. Kunnan twitter-tililläkin ilmoittelemme aika-ajoin. Joten kyllä kirjastosta pitäisi tietoa löytyä.
Aki
Mistäs ne 360-videot llytyy
VastaaPoistaHei, 360-videot löytyvät Vapaa aika ja kulttuuri - Kirjasto - Kirjastorakennus -polun takaa. Suora linkki on tässä: https://teuva.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kirjasto/kirjastorakennus
PoistaMukavia katseluja ;)