perjantai 22. maaliskuuta 2019

Teuva lukee - juhlavuoden hanke sai avustusrahaa

Tänään tuli tuore päätös Aluehallintovirastosta. Teuvan kirjasto sai 14 000 euroa Teuva lukee - juhlavuoden hankkeeseen. Hankkeella juhlistetaan 170-vuotiasta Teuvan kirjastoa lukemisen edistämisen keinoin. Pääkohteena ovat lapset ja nuoret, joille tullaan tarjoamaan ensi syksynä monenlaista lukemiseen liittyvää palvelua ja toimintaa.

Koska hankkeen pyörittäminen on osin työlästäkin, niin valtaosa saadusta avustusrahasta menee hanketyöntekijän palkkaamiseen. Hän on kirjaston asiakkaille ja osalle koululaisistakin tuttu Kati Aho, joka tulee pääasiallisesti vastaamaan hanketyöntekijänä koululle suunnatusta tarjonnasta. Hanketyöntekijän lisäksi koko kirjaston henkilökunta osallistuu hankkeeseen omalla panoksellaan.

Hanke sisältää myös laajemmalle yleisölle suunnattuja tapahtumia, joista voisi mainita syksylle suunnitellun #teuvalukee -tempauksen. Syksyn aikana kirjastolle on tulossa myös kirjailijavieraita. Tarkempi suunnittelu alkaa tässä kevätpuolella ja syksyllä sitten rävähtää hankkeen puitteissa.

Mutta juhlavuoden aikana tapahtumia riittää tasaiseen tahtiin ja paljon on jo ollutkin. Kaikista tulevista (ja menneistä) jutuista pysyy parhaiten kärryillä seuraamalla juhlasivustoa teuva.fi/kirjasto170.

Aki

1 kommentti:

  1. Paljon onnea Avilta saamastanne hankerahasta! Olette olleet jo kirjaston170-juhlavuonna ihailtavan toimeliaita. Rohkeutta, intoa ja jaksamista edelleen koko henkilökunnalle! Näkemisiin Raija

    VastaaPoista