perjantai 8. maaliskuuta 2019

Asiakkaiden tietokoneet

Monilla, lähes kaikilla, on jonkinlainen älykännykkä taskussaan ja sillä pääsee nettiin kätevästi. Voisi siis ajatella, että kirjastolla ei enää lainkaan tarvittaisi yleisiä tietokoneita asiakkaiden tarpeisiin. Asiakaskoneiden käyttö on toki vähentynyt paljon vuosien takaisista määristä, mutta silti aika ajoin tulee eteen tilanne, että syystä tai toisesta omalla koneella ei saa asioitaan hoidettua tai konetta ei kerta kaikkiaan ole ja nettiin olisi päästävä.

Sen vuoksi kirjastolla on edelleen asiakaskoneita ja nyt ne on uudistettu ajanmukaisiksi. Aikuisten koneita on yläkerrassa enää kaksi kappaletta neljän sijasta ja se määrä riittää kattamaan kysynnän mainiosti. Lisäksi koneiden väliin on laitettu pienet sermit tuomaan yksityisyyttä. Naapurikoneelta ei enää pääse suoraan näkemään mitä toinen tekee. Saman tien uusittiin myös tulostin, joka on asennettu tänään. Näin koneiden ja tulostimen ongelmat on saatu poistettua kerralla.

Uusissa keskusyksiköissä ei ole enää cd/dvd-asemaa, mutta meiltä löytyy yksi "kannettava" cd/dvd-asema, jonka saa tarvittaessa kirjastokorttia vastaan käyttöönsä. Samoin tiskiltä saa lainaan myös kuulokkeita.


Lasten ja nuorten koneet on niin ikään uusittu. Niitä on edelleen kolme kappaletta ja ne ovat aktiivisessa käytössä. Enimmäkseen niillä pelataan ja katsotaan videoita.

Joten, jos tarvetta on, niin koneet ovat nyt siinä mallissa, että sopii käyttää. Lisäksi mainitsen vielä kirjaston tiloissa toimivan Suulan WiFi-verkon. Jos on tarvetta päästä nettiin omalla läppärillään, niin sekin onnistuu helposti.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti