perjantai 17. huhtikuuta 2020

Työharjoittelu kirjaston sulkuaikana

Saadessani tiedon koronasulun alkamisesta kirjastossa, pelkäsin työharjoitteluni keskeytyvän. Viisi kuukautta kestävä harjoitteluni oli ehtinyt vasta puoleen väliin.

Onneksi koulultani näytettiin vihreää valoa harjoittelun jatkumiselle. Olemme saaneet tehdä töitä suljettujen ovien takana täydellä teholla. Nyt kirjasto on ollut suljettuna asiakkailta jo yli kuukauden. Tuona aikana olen ehtinyt hoitaa monenlaisia tehtäviä.

Olen kerännyt kaikki kirjastostamme löytyvät Keltaisen kirjaston kirjat, tarroittanut ne uudelleen ja järjestänyt yläkerran tietokone -tilaan omaan uuteen hyllykköönsä.

 
Marja oli jo kauan sitten värikoodannut nuotit soittimien mukaan niin, että esimerkiksi kitaranuotit tunnistaa sinisestä tarrasta. Nyt oli viimein aikaa ryhmitellä ja aakkostaa saman värisellä tarralla varustetut nuotit selkeään järjestykseen. Tältä nuottihyllyt näyttävät järjestettyäni ne uudelleen.
   Kirjastolle tulee uutta aineistoa viikoittain. Ensimmäisessä kuvassa on meneillään kirjalähetyksen tarkistaminen. Toisessa kuvassa kirja saa suojakseen muovin. Tällä viikolla olen muovittanut lähes 70 kirjaa.
 
Olen myös vaihtanut lukuisia rikkinäisiä dvd- ja cd-koteloita uusiin ja työ jatkuu edelleen.

Lisäksi päiviini on kuulunut muun muassa hyllyttämistä, aineistojen läpikäyntiä ja paljon muutakin järjestämistä jo mainitsemieni lisäksi. En voi olla miettimättä, missä välissä nämä kaikki työt olisi ehditty tekemään tavallisen kirjastoarjen keskellä.

Harjoittelu on tuntunut poikkeusajasta huolimatta antoisalta ja opettavaiselta, mutta odotan innolla sitä hetkeä, kun kirjaston ovet päästään jälleen aukaisemaan.

Iida Antila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti