torstai 1. lokakuuta 2020

Teuva lukee

Lukemisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, joten siksi järjestämme myös tänä vuonna Teuva lukee -päivän. Ensimmäinen tempaus oli viime vuonna osana kirjaston juhlavuotta.

Päivää vietetään perjantaina 9.10.2020 klo 10, jolloin on tarkoitus lukea 30 minuutin ajan jotain sellaista, mikä on itselle mieluisaa. Jos lukeminen ei onnistu juuri kello kymmeneltä, niin lukea voi silloin kun se on itselle sopivinta. Pääasia on, että lukee tavalla tai toisella.

Halutessaan voi somessa jakaa kuvan lukuhetkestä tunnisteella #teuvalukee. Tällä kertaa emme järjestä mitään arvontaa tai kisaa päivän yhteyteen, vaan luemme vain lukemisen ilosta.


Lukeminen ei ole kaikille helppoa. Ihmisillä voi olla monenlaisia lukemista haittaavia rajoitteita. Nykyään on tarjolla kirjoja ja ylipäätään tekstejä niin monenlaisissa muodoissa, että lukemisen aloittaminen on pyritty tekemään mahdollisimman vaivattomaksi. Selkokieliset-, helppolukuiset-, isotekstiset-, äänikirjat ja monet muut lukemisen muodot madaltavat kynnystä aloittaa. On tärkeää, että kaikilla taitotasoon, ikään tai kykyyn katsomatta olisi mahdollisuus päästä lukemaan itselleen sopivia tekstejä.

Lukeminen voi olla hankalaa myös siitä syystä, että ei ole vain lukenut kovin paljoa. Lukeminen vaatii keskittymistä ja lukemisen taitoa voi harjoittaa siinä missä mitä tahansa taitoa. Siihen on mainiona apuna tuore Vesa Sisätön kirja Lukemisen voima : rauhoita mielesi ja paranna keskittymiskykyäsi. Ainakin tätä kirjoittaessa kirja löytyy kirjaston hyllystä. Ja jos ei myöhemmin enää löydy, niin aina voi tehdä varauksen.

Aki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti