keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Uusia toimintoja kirjastolla

Lokakuun alussa kirjastolla uusitaan lainausautomaatti. Muutoksen jälkeen automaatilla voi lainauksen lisäksi myös palauttaa lainansa sekä mm. uusia omat lainansa. Suurin muutos toiminnoissa on kuitenkin se, että varausten nouto on uuden laitteiston myötä mahdollista tehdä itsepalveluna.

Noudettavat varaukset tulevat sijaitsemaan kirjakärryssä kirjaston aulassa aivan tiskiä vastapäätä. Siitä asiakas löytää oman varauksensa numerosarjalla, joka lähetetään noutoilmoituksen mukana. Varauskuitissa ei siis lue henkilön nimeä eikä kirjaston henkilökunta tai muut asiakkaat tiedä varaajaa numeron perusteella. Noudettavat varaukset ovat kärryssä numerojärjestyksessä. Jokaisen asiakkaan numero on kirjastojärjestelmässä oleva henkilökohtainen ID-numero, joten saman asiakkaan varaukset ovat kärryssä vierekkäin ja varausnumero on aina sama.

Kuten tähänkin asti, automaatin käyttö lainauksessa edellyttää henkilökohtaisen pin-koodin liittämistä kirjastokorttiin. Sen saa kirjastokäynnin yhteydessä mistä tahansa Eepos-kirjastosta.

Jos automaattia käyttää palautukseen, niin silloin asiakkaan on huomioitava se, onko palautuksessa varaus vai ei. Kone ohjaa laittamaan palautuksen oikeaan paikkaan.

Sekä lainauksen että palautuksen voi edelleen tehdä
myös asiakaspalvelutiskillä.

Tulemme tarvittaessa opastamaan laitteiston käytössä.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti