perjantai 31. tammikuuta 2014

Töitä suljettujen ovien takana

Kirjasto sulki tänään ovensa asiakkailta pariksi viikoksi, kun kirjastojärjestelmän muutosprosessi alkoi ihan konkreettisesti. Vaikka lainausta ja muuta asiakaspalvelua ei voida nyt tehdä, töitä silti riittää kovasti.

Ryhmittelemme aikuisten tietokirjoja hieman uusiin, entistä selkeämpiin kokonaisuuksiin, kirjastoluokituksen mukaan. Jos olet tottunut hakemaan eri aihealueen kirjoja hyllystä väritarrojen avulla, niin niistä ei täysin luovuta, vaan tarrat ovat myös käytössä. Loogisemmaksi päivitetty järjestys auttaa myös kirjaston henkilökuntaa mm. hyllytyksessä.

Asiakkailta näkymättömissä olevissa työtiloissa päivitetään sen sijaan hyllykalustoa. Poistokirjat ja kirjaston henkilökunnalle tärkeä ammattikirjallisuus saavat nyt uudet ja paremmat sijoituspaikat. Lisäksi kotiseutukokoelma saa uudet hyllyt ja sitä myötä myös lisää tilaa.

Samaan aikaan alamme kasata kirjaston digitointipistettä, jossa voi jatkossa muuntaa vanhojen VHS-kasettiensa sisällön digitaaliseksi DVD:lle. Tähän pisteeseen tulee myös paljon muuta tämän lisäksi. Digitointipiste ei ole vielä käytössä, kun kirjasto avautuu 17.2., vaan pyrimme laatimaan selkeän ohjeistuksen laitteiden käytöstä ihan rauhassa ja ilmoitamme kyllä, kun on valmista.

Kaiken tämän ohessa kouluttadumme uuden ohjelman käyttöön. Ensimmäisenä on viikon päästä vuorossa nimenomaan asiakaspalvelutoimintojen koulutus, jotta oven avauduttua tiskillä toiminta olisi mahdollisimman sujuvaa. Sitten myöhemmin saamme koulutusta ohjelman muista osioista.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti