tiistai 24. toukokuuta 2016

BINGO!


Onko kesällä tekemisen puutetta vai haluatko vain haastetta kirjan valintaan?
Kokeile Lukubingoa! Lukubingoon voivat osallistua kaikki ja osanottajien kesken arvotaan palkinto. Alle 16-vuotias, eniten lukenut osallistuja palkitaan myös. Mikäli yhtä monta kirjaa lukeneita on useampi, arvomme palkinnon.
Bingo-taulukossa on 25 ruutua ja viiden suoralla voi jo huutaa BINGO! Myös täysbingoa voi yrittää, eli lukea kirja kaikkiin ruutuihin. Eikä mikään estä vaikka kahden ruudukon täyttämistä.
Bingoamisaikaa on 30.5.–13.8. Jos haluat osallistua palkintojen arvontaan, tulee bingottu ruudukko palauttaa Teuvan kirjastoon 13.8. mennessä. Palkinnot arvotaan seuraavana maanantaina.

Kirjastossa olemme valmiita auttamaan, mikäli ruutuun sopivaa teosta ei tahdo löytyä. Osa teosten kriteereistä on täysin mielipidepohjaisia (”Kirja, jonka kansi on mielestäsi ruma”), osassa ympäristön pitää olla oikeanlainen (”Lue sadepäivänä”) kun taas joissain pitää etsiä sopivaa kirjaa. Yksi etsittävistä kirjoista on ”Kielletty kirja”. Kielletyt kirjat ovat teoksia, jotka ovat joutuneet jostain syystä sensuurin kohteeksi. Teokset on voitu joko kokonaan kieltää tai niitä on muutettu lukijoille ”sopivammiksi”. Myös kirjastoissa on ollut ns. myrkkykaappeja, joiden sisältöä annettiin lainaan ainoastaan täysi-ikäisille. Osoitteesta www.sananvapausjasensuuriverkkoaikana.com löytyy Suomessa sensuroituja kirjoja 1500-luvulta alkaen.

Lukubingon kielletyn kirjan ei tarvitse olla Suomessa kielletty. Esimerkiksi, Yhdysvallat ovat kiellettyjen kirjojen luvattu maa. Siellä vietetään jopa Kiellettyjen kirjojen viikkoa (Banned books week)!

Lukubingolappuja saa kirjastosta sekä itse tulostaen kirjaston nettisivulta.

Nyt sankoin joukoin vain bingoamaan!

Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti