maanantai 14. tammikuuta 2019

Teuvan kirjasto 170 vuotta

Tänä vuonna Teuvan kirjasto täyttää kunnioitettavat 170 vuotta, ollen maakunnan vanhimpia kirjastoja. Vietämme juhlavuotta arkisen aherruksen puitteissa, mutta haluamme myös juhlistaa kirjaston pitkää olemassaoloa erilaisin tavoin.

Se kaikki mitä vuoden aikana keksimme löytyy helposti samasta paikasta. Kunnan nettisivuille keräämme yhdelle sivulle tiedot kaikista vuoden aikana tulevista tapahtumista ja muista toiminnoista juhlavuoteen liittyen. Osoite on https://teuva.fi/Kirjasto170. Se löytyy myös nettisivujen etusivun kuvakarusellista.

Juhlavuoden yksi selkeä teema on lukeminen ja lukemisen edistäminen. Siihen liittyen kirjastolla on myös hankesuunnitelma olemassa ja avustushakemus tehtynä. Rahoituksen varmistumisen jälkeen kerromme tästä enemmän. Toiminta tulee painottumaan syksyyn ja kunnan koululaisiin sekä eskareihin, mutta muutkin saavat osansa tavalla tai toisella.

Haluamme osallistaa myös kaikki kuntalaiset juhlan vietossa. Koska kirjastolla on Teuvalla pitkä historia, niin siihen liittyy varmasti myös paljon muistoja, joko omakohtaisia tai kenties vanhempien sukulaisten kertomia. Näitä muistoja, olivat ne sitten eiliseltä tai seitsemänkymmenen vuoden takaa, haluamme kerätä talteen. Se onnistuu helposti täyttämällä lomake netissä ja lähettämällä sen meille. Linkki löytyy myös juhlasivuilta. Nimeään ei tarvitse kertoa, eikä muiston tarvitse olla pitkä tai mitenkään erikoinen. Kaikki ovat arvokkaita. Aikaa on koko kevätkauden ajan ja saaduista muistoista teemme näyttelyn syksyksi.

Ja näin nykyaikana some on tietenkin vahvasti mukana. Käytämme juhlavuonna myös tunnistetta #teuvankirjasto170

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti