perjantai 13. joulukuuta 2019

Harjoittelijan mietteitä

Nyt kun työharjoitteluni täällä kirjastossa alkaa lähenemään loppuaan voisin jakaa hieman ajastani kirjastoalan kokelaana.

Olen ollut kesätöissä Teuvan kirjastossa aikaisemmin, mutta näiden viiden harjoittelukuukauden ajalta on minulle kertynyt paljon uusia kokemuksia ja olen saanut monia mahdollisuuksia tehdä haastavampia töitä kuin kesätyöläisenä.

Lainaus ja palautus, hyllytys, tiedonhaku ja asiakaspalvelu oli jo melko tuttua entuudestaan, hieman totuttelua oli alkuun toki, mutta kuin polkupyörällä ajoa, näitä ei helposti unohda. Harjoittelun pituus vaikutti toki siihen, kuinka paljon erilaisia tilanteita saattaa syntyä, kun seisoo tiskin takana, mutta yleensä selvisin vaikeistakin tehtävistä ja opin paljon uutta tästä alasta. Joskus ehkä kantapään kautta, mutta opinpahan silti.

Asiakaskunta oli monipuolista - varsinkin Muumipäivänä.
Työympäristöstä minulla ei ole pahaa sanaa. Töihin on aina mukava mennä ja kaikki ovat ystävällisiä ja avuliaita, työtoverit kuin myös asiakkaatkin.

Kun pääsen takaisin SeAMKin koulun penkille, lupaan suositella Teuvan kirjastoa harjoittelupaikaksi myös muille alan opiskelijoille täysin rinnoin.

Kiitokset vielä kaikille työkavereille ja totta kai asiakkaillekin mukavista ja työn täyteisistä viidestä kuukaudesta!

Kim Erlands

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti