perjantai 24. tammikuuta 2020

Lainahistoria aktivoitu

Oletko koskaan halunnut muistaa minkä kirjan olit lukenut viime kesänä tai vaikka viime kuussa. Nyt se on helpompaa, kun aktivoit lainahistorian päälle. Se onnistuu helposti käymällä kirjastolla tai kirjautumalla verkkokirjastoon eepos.finna.fi. Omat tiedot kohdassa pystyy lainahistorian laittamaan päälle valitsemalla "aina". Katso tarkemmin oheisesta kuvasta.


Lainahistoria on voinut olla aktiivinen aikaisemmin vain kirjastojärjestelmässä, jolloin henkilökunta on voinut tarkastella sitä kirjastossa asiakkaan pyynnöstä. Tietosuojalakiuudistuksen jälkeen edes kirjastojärjestelmässä lainahistoriaa ei ole pystynyt enää tutkimaan listana. Tästä ovat olleet poikkeuksena vain kotipalveluasiakkaat. Lainahistorian olemassaolosta on muistuttanut lainaustilanteessa järjestelmän antama ilmoitus siitä, että nide on ollut jo asiakkaalla lainassa.

Nyt asiaan on tullut muutos ja asiakkaat pääsevät näkemään koko oman lainahistoriansa verkkokirjastossa. Jos lainahistoria on ollut päällä koko ajan, niin Finnassa näkyvät omat lainat vuosien ja vuosien päähän taaksepäin. Henkilökohtaisesti näin lainani noin 10 vuotta taaksepäin. Jos lainahistoriaa ei ole aikaisemmin ollut, niin se alkaa kertyä aktivointihetkestä.

Eli nyt jos milloin kannattaa hankkia PIN-koodi, jolla verkkokirjastoon pääsee kirjautumaan ja aktivoimaan oman lainahistoriansa. Tai jos lainahistoria on ollut jo päällä, niin itse tarkastelemaan omia lainojaan vuosienkin takaa.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti