maanantai 30. marraskuuta 2015

Kellari kuivuu!

Siitä on kulunut nyt kuusi viikkoa, kun kaivaminen kirjaston ympärillä alkoi ja pari kolme viikkoa vähemmän, kun salaojaputket, muut vesieristykset ja ilmanvaihtoon liittyvät parannukset on saatu asennettua paikoilleen. Vaikka sää on ollut marraskuun aikana enemmän tai vähemmän märkää - enemmän juuri nyt maanantaina - niin siitä huolimatta kirjaston kellari on alkanut kuivumaan nopeaa vauhtia.


Ilma kellarissa ei ole enää niin tunkkainen tai kostea, kuten aikaisemmin. Sen huomaa heti, kun kävelee alas portaita. Näin ovat sanoneet kaikki, jotka ovat kellarissa käyneet. Kosteusprosentti on laskenut seinällä olevan mittarin mukaan yli 10 pykälää ollen nyt noin 69. Ilmassa on siis edelleen kosteutta, mutta suunta on oikea. Teknisen toimen mukaan kuivuminen jatkuu aina ensi kesään saakka. Myös kosteat rakenteet ovat kuivuneet aivan hetkessä.

Työ on siis jo nyt tuottanut odotettua tulosta, mistä olemme iloisia ja kiitollisia. Kellarin tiloja tarvitaan varastokäyttöön sekä kirjaston aineiston että siivoojan tarvikkeiden osalta ja jatkossa voimme niin tehdä turvallisin mielin.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti