maanantai 23. lokakuuta 2017

Poistoja, poistoja

Syyslomaviikko meni, mutta kirjastossa ei lepäilty vaan touhuttiin urakalla suljettujen ovien takana. Tarkoitus oli saada poistoja erityisesti varastosta, jossa hyllyt alkavat olla aika täynnä. Mitään tarkkaa lukumääräistä tavoitetta ei asetettu, mutta selvää oli, että poistoja olisi saatava. Ja tulihan niitä - yhteensä 618 kappaletta. Tämä oli mielestäni oikein hyvä saldo ja osoitti sen, että poistoja saadaan aikaan, kun niihin pääsee kunnolla keskittymään. Hyvä saldo etenkin, kun kuudesta työntekijästä eivät kaikki olleet paikalla joka päivä... okei, kyllä meistä osa siis vähän lomailikin ja kävi koulutuksessa viikon aikana.

Poistettuja kirjoja laatikossa.
Krooninen ajan puute onkin ollut pääasiassa se syy, miksi poistoja ei ole pystytty tekemään niin paljon kuin olisi tarpeellista. Aina on ollut jotain kiireellisempää ja/tai tärkeämpää, ja ne poistot kun vaativat sitä keskittynyttä otetta ja rauhallista aikaa. Tätä on tullut toitotettua jo useampaan kertaan. Toisaalta se ajan puute tulee myös henkilökunnan määrän vähyydestä suhteessa töiden määrään. Olemmekin jo alustavasti keskustelleet siitä, että välillä pitää jättää muita töitä odottamaan ja tehdä poistoja. Jos se on mahdollista...

Varastoon syntynyttä hyllytilaa.
Poistotyö jatkuu taas muun työn ohessa, mutta nyt varastoon syntynyttä tilaa voidaan hyödyntää esimerkiksi siten, että voimme siirtää alakerran avokokoelmasta kirjoja varastoon. Jos ne sinne mielestämme kuuluvat. Työt eivät siis lopu, joten eiköhän jatketa.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti