perjantai 9. lokakuuta 2015

Peppi kävi kirjastossa


Lukukoira Peppi vieraili ensimmäisen kerran Teuvan kirjastossa 23.9. Susanna Hirviniemi-Soinila kertoo, että Peppi ilahtuu heti kun otetaan esiin työasu eli liivi joka koiralla on ”virantoimituksessa” yllään. Se tietää siis pääsevänsä jälleen töitä tekemään. Peppi on tunnin ajan kirjastossa, etukäteen ajan varanneet lapset saavat mennä lukemaan 5 – 15 minuutiksi ja mikä parasta samalla voi rapsuttaa Peppiä, joka on tyytyväinen huomiosta. Peppi on kiltti koira, se tykkää satuhetkestään niin paljon että se saattaa nukahtaa kesken sadun (se voi kuulemma myös kuorsata). Kun satu on luettu, saa lapsi antaa Pepille makupalan. Lopuksi voi tulla hakemaan tarran kirjastovirkailijalta omaan lukupassiin. 

Aluksi näytti siltä, ettei lukijoita olisikaan, mutta lopulta jokainen aika olikin varattu. Kaiken ikäisiä lapsia oli tullut lukemaan Pepille ja kuulemma oli ollut mukavaa, kun sai samalla rapsuttaa koissua kun luki kirjaa. ”Se on paljo rauhallisempi ku meidän koira, joka olis pyytäny vetämään köyttä kesken lukemisen, olisin kyllä mielelläni jatkanu lukemista toiset 15 minuuttia” sanoi 12 vuotias poika lukuhetken jälkeen. Erästä 4 vuotiasta pikkuneitiä oli taasen jännittänyt mennä niin ison koiran luo, mutta käsikirjastosta, jossa lukuhetki pidetään olikin tullut iloinen tyttönen, joka oli sanonut isona hankkivansa itselleen kultaisennoutajan, jonka nimeksi tulisi Peppi. 

Jos kiinnostuit, tulkaa ihmeessä kirjastoon äidin tai isän kanssa (voit soittaa tai laittaa sähköpostia) varaamaan aika lukutuokioon. Moni sanoi haluavansa tulla uudestaan lukemaan. Peppi vierailee kerran kuukaudessa kirjastossa ja seuraava kerta on 21.10.

Tervetuloa lukemaan! 

MJ

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti