keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Uusi remontti alkaa

Tänään aloitetaan uusi remonttikierros kirjaston olosuhteiden parantamiseksi. Sisäilman epäpuhtauksien lisäksi talon lämpötilojen voimakas vaihtelu vuodenaikojen mukaan on ollut ongelma. Kesähelteillä on pakahduttavan kuuma ja talvella osa palelee toppatakki päällä. Ääripäiden väli on ollut yli 10 astetta.

Jotta lämpötila saataisiin pysymään tasaisempana ympäri vuoden, kirjaston seiniin asennetaan ilmalämpöpumput, yksi kumpaankin kerrokseen. Työt ovat juuri alkamassa tätä kirjoittaessani ja kestävät ainakin huomiseen torstaihin. Asennustöistä voi tulla pientä haittaa asiakkaille, mutta pyrimme siihen, että haittaa olisi mahdollisimman vähän.

Alakertaan aikuisten osastolle asennettava ilmalämpöpumppu.

Varsinaiseen sisäilmaongelmaan liittyvät työt alkavat muutaman viikon sisällä kirjaston pihalla ja sen ympärillä. Talon seinustalle kaivetaan "vallihauta", jonka yli asennetaan sillat asiakkaille sekä henkilökunnalle. Tarkoituksena on parantaa salaojitusta ja muita veden kulkuun liittyviä rakenteita. Lopputulokseksi on tarkoitus saada talon pohja kuivumaan, mikä vaikuttaa suoraan parantavasti sisäilman laatuun.

Tiedotamme tarkemmin asiasta, kun saamme tietoon tarkempaa aikataulua.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti