perjantai 3. helmikuuta 2017

Eepos aloittaa tiistaina

Tiistaina 7.2. klo 12 Teuvan kirjasto avaa ovensa Eepos-kirjastona. Uusi kimppa aloittaa tuolloin toimintansa. Vaikka kirjastosta ei ole voinut lainata mitään ulos viimeisen parin viikon aikana, töitä on riittänyt yllin kyllin. Kuun vaihteessa olimme pari päivää koko porukalla kouluttautumassa yhteisen kimpan sääntöihin ja käytäntöihin sekä tutustumassa toisiimme, osa kävi vielä kolmannenkin päivän koulutuksessa. Kaikkiaan henkilökuntaa 22 Eepos-kunnan kirjastoissa on noin 150 henkeä.

Muutoksen myötä tulee aina jotain uutta. Käyttösäännöissä ja erityisesti maksuissa tämä tulee näkymään selkeimmin. Isoin muutos on kenties se, ettei lasten- ja nuorten aineistosta mene jatkossa enää myöhästymismaksuja. Tällä halutaan tukea lasten- ja nuorten lukemista. Säännöt ja maksut kokonaisuudessaan ovat saatavilla kirjastolta 7.2. alkaen. Ne tulevat myös aikanaan uudistuneille Teuvan kunnan nettisivuille. Säännöt ovat yhteiset kaikilla Eepos-kirjastoilla, joten asiakkaan on helppo asioida missä tahansa alueen kirjastossa.

Aineistokuljetusten osalta paikallisesti muuttuu se, että jatkossa Teuvalla kuljetus käy vain kerran viikossa. Tämä ei suoranaisesti johtunut Eepoksesta vaan pikemminkin kunnan omista säästöistä, mutta oletamme, että tämäkin on riittävä taso. Ja aina sopimuskauden umpeutuessa voimme tarkastella tilannetta uudestaan. Joka tapauksessa mistä tahansa Eepos-kirjastosta on aineistoa saatavilla kuljetusten kautta myös Teuvalle. Ja kuten Krannit-kimpan aikana, lainan voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjaston pisteeseen. Kuljetuksen maksu on jatkossa 2 euroa/seutulaina. Tällä halutaan kattaa kuljetuksista aiheutuvia kustannuksia, mutta myös suojata pienempien kirjastojen aineistoa karkaamasta maakuntaan. Jatkossa Teuvalta varaukset haetaan torstaina ja ne toimitetaan tänne perjantaina.


Asiakkaille noin konkreettisesti näkyvin muutos on kuitenkin se, että halutessaan kirjastokortin voi vaihtaa uuteen Eepos-kortiin. Uusi kortti maksaa 3 euroa. Mutta mitään pakkoa ei ole vaihtaa, sillä kaikki vanhat kortit käyvät edelleen normaalisti kaikissa Eepos-kirjastoissa. Jos on kuitenkin ollut useita kirjastokortteja Eepos-alueen kunnissa, niin vain yksi niistä on jatkossa aktiivinen. Muut kortit ja niiden tiedot on yhdistetty jäljelle jääneeseen. Jos on kuitenkin käyttänyt korttiaan harvakseltaan, ovat asiakastiedot voineet joutua poistetuiksi. Tällöin päivitämme uudet tiedot ja uuden kortin saa luonnollisesti veloituksetta. Eepos-korteissa on kolme värivaihtoehtoa, joista saa valita mieleisimmän.


Tiistaina toivon mukaan kaikki on myös tekniikan osalta kunnossa, joten voimme jatkaa jälleen normaalin arjen pyörittämistä. Mutta samalla juhlistamme uuden kimpan avajaisia jakamalla Eepos-karkkeja sekä Eepos-kirjanmerkkejä lainaustiskillä. Joten tulkaa sankoin joukoin kirjastolle lainaamaan.

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti