torstai 28. toukokuuta 2015

Hannelen läksiäiset

Viimeisen työpäivän hyllytystä kirjaston hämyssä.
Tänään torstaina on Hannele Haaviston viimeinen työpäivä Teuvan kirjastossa ennen eläkkeelle siirtymistä. Aamu alkoi vielä tavallisilla rutiineilla palautusten ja hyllyttämisen parissa, mutta muuten päivä onkin hyvin erityislaatuinen.

Aamupäivällä pidetyssä läksiäistilaisuudessa oli paikalla noin 15 entistä ja nykyistä työkaveria. Tunnelma oli koskettava ja hieman haikeakin, kun Hansu muisteli monia vuosien varrella tapahtuneita asioita.

Kunnalta Hannele sai virallisina läksiäislahjoina mm. kultaisen ansiomerkin 30 vuoden työurasta kunnankirjaston palveluksessa. Huomionosoituksia oli luovuttamassa sivistysjohtaja Pauliina Niemi sekä sivistyslautakunnan sihteeri Paula Simelius.

Sivistysjohtaja Pauliina Niemi luovuttaa ansiomerkin.
Kunnan työntekijät olivat keränneet oman lahjansa kirjekuoreen, jonka sisällöstä Hannele voi nauttia haluamallaan tavalla. Moni antoi myös henkilökohtaisia muistamisia, mm. runon ja käsityön muodossa. Ja kukkia tuli totta kai sylillinen. Kaiken muistamisen jälkeen Hansu lausui vielä omat kiitossanansa liikuttavaan tapaan.

Perinteiseen tyyliin puheiden jälkeen nautittiin kakkukahvit, jotka olivat jälleen runsaat ja makoisat. Rääppiäisillekin jäi vielä ihan riittävästi.

Juhlapöydän antimia.
Läksiäisvieraat nauttivat mukavasta ja lämpimästä tunnnelmasta kahvipöydässä rupatellen ja lähtivät tahoilleen varmasti mahat täynnä.

Hannelen työpäivä jatkuu vielä hetken, kunnes koittaa uusi aika. Ensin kesäloma ja sitten ansaitut eläkepäivät. Vääjäämättä Teuvan kirjastossa tapahtuu sukupolven vaihdosta, kun pitkäaikaiset työntekijät siirtyvät eläkkeelle ja nuoremmat jatkavat kirjaston asiakkaiden palvelemista.

Kiitos Hansu sinulle vielä meidän kaikkien puolesta siitä mitä olet kirjaston ja sen asiakkaiden hyväksi tehnyt ja leppoisia eläkevuosia.

Aki2 kommenttia:

  1. Kiitos Hannelelle hyvästä yhteistyöstä ja mukavia eläkepäiviä! /Kurikan kirjastolaiset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset myös Teille kaikille ja hyvää kesää. Merjan kanssa tultiin tutuksi Seinäjoen kauppaoppilaitoksen kirjastokurssilla 80-luvulla, olen tässä muistellut niitäkin aikoja.

      Poista